View Single Post
Eski 15-11-2018, 15:10   #404
Mesut Temiz
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslı2754 Mesajı Göster
Arkadaşlar fazla sulamadan dolayı çürümeye başladığını düşündüğüm kaktüsümü burdan edindiğim bilgiler üzerine kestim ve kurumaya bıraktım alt kısmı tamamen kurudu kök ve hatta biraz sararmaya başladı kök salması için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum kaktüs benim için çok değerli kaybetmek istemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Kesik kısım tamamen kuruyup kabuk bağladıysa artık bir saksıda toprağa dikebilirsiniz... Ben uzun kaktüsleri 1/3'ü toprağın içinde olacak ya da bitkinin sağa sola düşmemesini sağlayacak bir derinlikte gömüyorum... Ama resimden gördüğüm kadarıyla yüksekliği yok kaktüsün. Sağa sola düşme gibi bir durum da söz konusu değil bu durumda... Kaktüsün dip kesik yüzeyi toprak yüzeyinin 1 santimetre aşağısında olacak şekilde dikebilirsiniz.. Yalnız toprağı önceden iyice ufalayın tarhana gibi, çünkü dikimden sonra çevredeki toprağı hafifçe bastırmanız gerekecek dip kısmı sarması için, ve kaba ve iri toprak parçaları bu esnada kaktüsün dış yüzeyinde kesiklere yol açabilir... Dış yüzeyinde yara oluşması iç dokuya bakterilerin vs. girmesine ve bitkinin çürümesine yol açabiliyor... Hele hele sizdeki tür olan mammillaria'lar bu konuda çok hassaslar.. Bu işlemi nazikçe yaptıktan sonra sulayın ve sabit sıcaklığın olduğu, hava cereyanının olmadığı sıcakça bir konuma yerleştirin... İlk sulamadan sonra iyice kurudukça azar azar sularsınız.. Bol şans...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön