Merhaba arkadaşlar bu seneki etkinlik artık başladı,seneye bazı kurallarda değişiklik yapmayı teklif ediyorum.Paylaşım sayısının kısıtlanmasını öneriyorum.Bazılarınız belki kızacak öyle şey olur mu diyecek ama bizim emek harcayarak topladığımız sakladığımız tohumların çoğunun heba edildiğini düşünüyorum.kataloglarda bazen istekte bulunan üyelere bakıyorum,beğendiği tohum sayısı 80,100,120 gibi rakamlar.100 adet farklı türün tohumunu nasıl nerede çimlendireceksin nerede yetiştireceksin.bu kadar çok fideyi yetiştirmek için en az 10 dönümlük arazinin olması lazım.bakıyorum adama 10 farklı biber çeşidi isteğinde bulunmuş.kardeşim sen bunların saflığını nasıl koruyacaksın.bir sonraki sene için söz veriyorsun aldığım tohumlardan tekrar paylaşımda bulunacağım diye ama izolasyon nedir bilmiyorsun,doğru düzgün bahçen yok,100 çeşit tohum istiyorsun.Birisi de yazmış 150 çeşit tohum aldım babama verdim,çimlendiremedi diye.kendin yetiştirmeyeceğin yetiştiremeyeceğin şeyi niye alıyorsun güzel kardeşim.bence hiç tohum paylaşmayanlara verilecek tohum sayısı 10,paylaşım yapanlara maksimum 75 olmalı.Bu konuda tecrübeli arkadaşlara,paylaşmayı seven arkadaşlara değil lafım.Tecrübesi az ama çok fazla tohum talep edenleri kastederek yazdım bu yazıyı.Sizlerin de değerli düşüncelerinizi merak ediyorum.Saygılar
|