Tütün Çiçeği
Bitki türü: Çiçek
Bitki ömrü: Tek Yıllık
Tohum Türü: Tütün Çiçeği
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Tohumun kökeni (size nereden geldi): İzmir'deki Üniversite arkadaşımdan
Tohumu İlk Paylaşan : Ben
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Kullanılmadı
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2018
Bitki tipi ve gelişim durumu: Uzun dallar halinde yukarı doğru gelişen, sulandıkça çiçek veren bir bitki.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Akşam sefası çiçeğini andıran, çok güzel çok hoşkokulu çiçeklere sahip.
Yetiştirme özellikleri: Özel bir teknik yok.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohum mayıs ayı gibi filizleniyor.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Suyu seven bir bitki. Kısmen gölge olan kısımda yetiştirdik.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçekler kuruduktan sonra dip kısmından kapsüller veriyor. Kapsüller kahverengi dönüşünce içinden binlerce tohum çıkıyor. Yeşilken kapsülleri koparmamak, kurumasını beklemek gerekir. Çok geç kalındığında ise kapsüller kendiliğinden açılıyor ve tohumlar yere düşüyor. Çok küçük tohumları var gözle görülemeyecek kadar.
Geçen sene ektiklerimden tohum saklamamıştım. Bu sene bahçeyi çapalarken bir çok yerden aynı otun çıktığını farkettim. Beni şüphelendirdiği için ellemedim. Sonra baktım ki bizim Tütün çiçeği imiş. Her yerden adeta fışkırdı. Geçen seneden baya tohum düşmüş. Taşın arasından bile çıktı.
|