Aynı Sefa Çiçeği
Bitki türü: Çiçek
Bitki ömrü: Tek Yıllık
Tohum Türü: Aynı Sefa Çiçeği
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Tohumun kökeni (size nereden geldi): UTTM
Tohumu İlk Paylaşan : UTTM den geldiği için ben
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Kullanılmadı
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2018
Bitki tipi ve gelişim durumu: Tohumdan ekildiğinde ilk başta yavaş gelişim gösterse de daha sonra kendi yerine alındığında çok güzel büyüyor ve çok fazla çiçek açıyor. Nazlı bir bitki değil.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sarı renkli çok güzel çiçekleri var.
Yetiştirme özellikleri: Ağustos ayı sonlarına doğru kuruduğunu, artık sökmem gerektiğini düşünürken yağan yağmurla birlikte tekrardan canlandılar ve üzeri çiçeklerle dolu. Demek oluyor ki kararında verilen suyu seviyor ve çiçeğe duruyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bahçe hazırlıkları yapıldığı Mart Nisan aylarında ekilebilir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Herhangi bir gübre kullanmadım. Hiç sulama da yapılmadı. ,
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçekler kuruduktan sonra C şeklini alan kıvrımlı tohumlara dönüşüyor. İlk gördüğümde ben de çok şaşırmıştım.
Can alıcı rengi ile arıları kendine çekiyor. Deri hastalıkları için de çok faydalı bir bitki imiş. Önümüzdeki sene de bahçemizde yerlerini alacaklar.
|