View Single Post
Eski 29-10-2018, 08:49   #28
sakdag
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Pitaya ejder meyvesinin çiçeği; meyve bağlar mı diye bekledim ama maalesef.

Eklenti 682910
Eklenti 682911

Her yaz dönüşü balkonu yukarıda az bir kısmını gördüğünüz gibi buluyorum. Pislikten, topraktan, tozdan görünmez halde, bitkilerim de sıcaktan can çekişir vaziyette. Hemen balkona hortumu çekip önce bütün bitkilere su tutup serinletiyorum, yapraklarda biriken tozları yıkıyorum sonra tek tek saksıları elden geçirip kuru yapraklar, ölü dallar elden geçiriyorum, saksı tabakları ve saksıların dış kısımlarını sabunlu suyla yıkayıp duruluyorum, hasta bitkileri ayırıp yıkadığım arka balkona alıyorum. En sona da balkonu komple sabunlu suyla yıkayıp sonbahara " şükür kavuşturuna, hoşgeldin sonbahar" diyorum Bu işlemden sonra acaip bir rahatlama ve ferahlama geliyor içime. Bitkilerimle nefes aldığımızı hissediyorum.

Pitaya çiçek açmış, gözlerim yuvalarından fırladı; maşallah arkadaşım. Şahane bir görüntü.

Balkonlarımız hep kirli görünüyor, benimde öyle. Bende kışa kesin dayanıklı olanları köydeki eve taşımaya başladım. Dış alanda büyümelerini izleyeceğim köyde. Bir kaktüs sukulent bahçesi oluşturmayı planlıyorum. Dün temellerini attım.Balkonu biraz ferahlatmam lazım.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön