View Single Post
Eski 29-10-2018, 08:16   #780
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Aslında nar çiçeği ve beyaz renkli güller de var ama o sıralar açmıyorlardı, genel olarak da çiçek konusunda cimri davrandılar bütün sezon.

Name:  IMG_0990.jpg
Views: 401
Size:  78.7 KB
Name:  IMG_0992.jpg
Views: 367
Size:  71.0 KB

Bu da zengarden'dan aldığım iki renk amaryllisten biri, bahar döneminde iki renk (turuncu ve kırmızı) birden açmışlar, benim akrabalar, eşimin akrabaları bahçeye serbestçe girebildikleri için gelip gidip bakmışlar, fotoğraflamışlar, hepsi de yavru soğanları için sıraya girdiler. Yavaş yavaş da olsa çiçek sevgisini etrafıma bulaştırmaya başladım, hepsinin saksı sayıları azar azar artmaya başladı
Name:  IMG_0964.jpg
Views: 326
Size:  79.9 KB

Hep çiçekli olacak değil ya, nergislerim çiçekleri açıp geçtikten sonra koyu yeşil, canlı yapraklarıyla güzel bir köşe oluşturdular.

Name:  IMG_0962.jpg
Views: 337
Size:  73.6 KB

Heucheralarım, yaprak renklerine hastayım, ağaç dolu bir yamaca sonbahar geldiğini düşünün, kızıl, turuncu, sarı, yeşil renklerle tabloyu andıran pastel tonları heuchera dolu bir saksıda görebilirsiniz.

Heucheralar, serin-soğuk havaları ve uzun süren ilkbaharı seviyorlar, sıcaktan hoşlanmıyorlar. Renkli yaprak severlere ve soğuk iklim sakinlerinin bilgisine.

Bu fotoğraflarda bitkilerim daha küçükler, yeni geçirmiştim büyük saksıya sonra büyüyüp saksılarını doldurdular ama ben foto çekemedim. Bu ekipte bir de mor yapraklı olacaktı ama stoğa yetişemediğim için iki kırmızı göndermiş hz. zengarden.

Name:  IMG_0965.jpg
Views: 349
Size:  72.4 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön