View Single Post
Eski 26-10-2018, 08:09   #114
fevzikeles
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-10-2018
tartışmalarınızı ve meraklarınızı gidermek adına paylaştım. herşeyi yanıtlıyor. ayrıca ben kendimde araştırmacıyımdır kendisi ve fabrikadaki mühendisi ile görüştüm. açık alanda hem topraktan hem yapraktan uygulama yapılır topraktan isterseniz sarı çuvalı var yaprak için yeşil çuvalı var eğer sera içinde veya ekili bir alanda kullanacaksanız sıvı kükürt kullanmalısınız. sıvı kükürt serada tehlikeli sera plastiğini öldürüyomuş. bunun dışında toprak ph'ı 6 larda ise kullanmaya gerek yok ancak ülkemiz ortalaması 8,30 larda felan olduğu için ülkemizde o kadar ph düşük toprak varsada çok nadirdir. ph düşük ve sera plastiği dışında hiçbir zararı yoktur ilk defa kullanılacak ise dönüme 100 kg atılmalı diğer 2yıl 50 şer kg atılmalı diğer yıllar 30 20 kg diye düşürülmeli ve her sene toprak analizi yapılmalı. kükürdü ziraat dükkanları ilaç firmaları gübre firmaları sevmez neden? kükürt topraktaki elementlerin salınmasını sağlar onun için kimisi gübre der aslında gübre değil kitlenmiş toprağınızı açar. ayrıca kırmızı örümcek bit pire kene beyaz sinek kurt külleme mildiyo küf mantari hastalıkların nerdeyse tamamına ve daha birçok börtü böcek ve hayvanlara iyi gelir yani kovar. kükürt kullandığınızda ilaç ve gübre kullanımızı yarı yarıya düşürürsünüz bu durum dediğim gibi ziraat dükkanları ilaç firmaları gübre firmalarının işine gelmez. toplumumuza unutturulan kükürt yeniden ayaklanıyor ve organik tarıma en güçlü yardımcıların ilk sırasında geliyor.

fevzikeles Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön