Gorkok(Topan)Acur
Bitki türü: Yöresel adı Gorkok Acur(Topan Acur)
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Acur
Tohum kaç yıldır sizdedir: Üç
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Urla
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum paylaşımında yetiştiren üreticiden.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Her bir sürgünde birden çok dallanma ve çiçeklenme gösterir.
Meyvenin ayırt edici özellikleri: Gorkok acuru taze iken tüketilen ve çerez gibi çıtır çıtır lezzette salatalıktan bile çok sevilen bir acur türü, ayrıca turşusu da enfes oluyor. Urla da yerli üreticilerin ürettiği geleneksel bir tür.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bitkinin üretimi tohumları vasıtasıyla yapılmaktadır, fide olarak şaşırtma yapılır. İlkbaharda Mart ayında ya viollere veya direk yetişeceği yere ekilebilir
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol güneşli yerleri sever
Hasat Yılı ve ayı: 2018 Temmuz
|