Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet89
Profesyonel değilim ****** ama istiyorum ki bahçede meyve veren cins ağaçlar olsun.
İklime gelince bahçe çeşmede buranın iklimi izmire göre daha yumuşak. Hatta açıp meteoroloji sitesinden inceledim izmir daha soğuk oluyor.
Geçen sene buraların zakkum gibi yerel bitkilerini söküp meyve ağaçları diktim. İyilerinden olsun diye tokaloğlu kayısı, redhaven şeftali gibi cinsler diktim. Sonra baktım ki soğuklama ihtiyacı karşılanmıyor. Hata ettim. Meyve vermezlerse rezil oldum demektir.
Ancak anlamadım birşey var bahçede bir ceviz fidanı vardı söktük birine veririm ölmesin diye duvar dibine güneş görmeyen yere geçici olarak diktim o kurumadı büyüdü.
|
Merhaba
Sizin söylediklerinizden anladığım kadarıyla cevizde soğuklama ihtiyacı karşılanmıyor ve aşırı sıcaklar cevizde stres yaşattığı için fidanlar gelişemiyor.
Mesela, elma yetişiyormu ,elma soğuklama ihtiyacı yüksek bir ağaç.Elma da olmuyorsa ceviz olma olasılığıda çok düşük olacaktır.
Pikan cevizini ve badem ağaçlarını araştırmanı tavsiye ederim.
Erkenci kayısılar var,hünnap,narenciye çeşitlerinide bir araştır derim.
Ama senin şartlara uyucak eniyisi badem.Badem forumunu bi incele,çok güzel bilgiler var.