Konu: Yasemin
View Single Post
Eski 22-10-2018, 16:53   #1106
melih146
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-03-2016
Yaklaşık 4 aylık bir bekleme sonucu yaseminim köklenmeyi başardı. İETT bazı duraklarının arkasını Yaseminle kaplamış. Ben de haziran ortaları gibi onlardan birinden 3-4 çelik aldım uzunca. İlk 1 ay suda beklettim. Baktım ki hiçbir gelişme yok, tatile de çıkacağım hadi bir şans vermikülite koyayım dönene kadar o nemini korusun dedim. 1.5 litrelik şu şişesini keserek içine tamamen vermikülit doldurdum çeliği de içine daldırdım. 2. Ayın sonunda dayanamayıp çeliği çıkardım ve üstünde köklerin oluşmaya başladığını gördüm. Ah keşke çıkarmaz olaydım onca zaman sonra köklendirmeyi başarmışken diye kendime kızıp yeniden vermikülite koydum. Neyse ki kökler gelişmeye devam etti (pet şişe olunca köklerin gelişimi dışardan takip edilebiliyor en çok o yanını seviyorum) bugün itibariyle 4 ay oldu hemen hemen. Bugün yasemini vermikülitli şişeden çıkarıp toprağa aldım. Vermikülitten çıkarınca dışardan gözükenden de çok köklendiğini gördüm sevinçle. Yine pet şişeden saksı yaptım kökleri izlemeye bir süre daha devam edeyim diyerek.

Eklenen Resimler

Düzenleyen melih146 : 22-10-2018 saat 16:57 Neden: Resimler
melih146 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön