View Single Post
Eski 22-10-2018, 13:33   #104
ali_gok
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-10-2018
Merhaba,

limon bahçesi kurmak için çalışmalara başladım.

tarla Mersin tarsusta. kot farkı sıfır tam düz

önümüzdeki ay tarlaya sondaj vurulacak. tahmini 40 50 metre civarında olacak derinlik. çevredeki bütün sondajlar bu metrelerde ( şans faktörü yanımızda olmazsa yapacak bişey yok)

tarlada elektrik yok getirme imkanıda yok malesef. tek çarem güneş paneli kullanmak.

50 tonluk bir depo yaptırmayı hesaplıyorum. Bu depoyu 4 5 günde doldursam işim görülür.

kısaca bana 1.5 hp gücünde bir dalgıç pompa ile 50 metreden saatte kaç ton su çekebilirim.

1.5 hp motor tahmini 1.1 kw , bunun içinde 2 kw lık bir güç üretecek solar sistem kurmaya niyetliyim.

tecrübeli arkadaşlarımın abilerimin örerilerine ihtiyacım var. mantığın doğru değil diyorsanız yeni önerilere sonuna kadar açığım

hepinize yeni sezonda başarılar dilerim

not: suyu tarlaya depodan vermek istememin sebebi kuyuda kullanacağım motorun gücü arttıkça daha çok enerji ihtiyacı çıkıyor ve güneş enerjisi maliyeti birden katlanarak artıyor bütçeleri aşıyor.

depo yapma kuyudan bas suyu şu pompa tipini kullan diye bir öneri var ise çok kıymetli bilgi olur benim için. tarla uzunluğu 240 metre eni 100 metre dikdörtgen

ali_gok Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön