Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi brkznrr
Bazı kaktüslerimde rahatsızlıklar olduğunu düşünüyorum sizlerle paylaşıp bilgi almak istedim
|
Bence 1 numaralı kaktüs yeterli güneşi görmediği için üstten ince uzamaya başlamış.
2 numaralı
opuntia'nın yeni yaprakları çok sağlıklı görünüyor. Ana yaprakta sorun var, belki daha önceden hırpalanmış olabilir.
3 numarada bir sorun yok gibi görünüyor.. Büyümeye çalışan ufak bir kaktüs görüyorum resimde...
4 numarada yandan çıkan yavruların bir kısmı ölmüş ve içleri boşalmış görünüyor, ama yakından göremediğim için kesin bir şey diyemeyeceğim... Ölmüşlerse onları bitkiden ayırıp atın ve bence o kaktüsü güzelce bir sulayın.. Kaktüsler susuzluğa dayanıklı olmakla birlikte, yaz sıcaklarında çok az sulanırlarsa önce büyümeleri durur, sıcaklar devam edip sulanmama süresi çok uzarsa belli kısımlarını, özellikle de yavruları, taze yaprakları/dalları feda etmeye başlarlar... Toprak geçirgen olduktan, fazla suyu süzüp attıktan sonra sıcaklarda sulamaktan çekinmeyin... Aydın sıcak bir yer olduğu için bu mevsim için de geçerli bu sulama durumu bence...
Bol şans diliyorum...