Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği
Tohumu İlk Paylaşan : Sn. http://www.agaclar.net/forum/1519999-post4.htm
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış koyun gübresi ve solucan gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Gülleci Bulamacı, Oksijenli Su, Kaolin kili
Hasat yıl ve ayı: 2018 Temmuz - Ağustos -Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki devamlı uzuyor. Sağlam, uzun sırığa bağlamak gerekir. Kök başına bol meyveler veriyor. Bahçede yetiştirdiğim en dayanıklı tür idi. Diğerleri Çiçek Burnu çürüklüğüne yakalanırken Blue Beauty de hiç görülmedi.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok lezzetli, tepeleri mor aşağıları kırmızı meyveler
Yetiştirme özellikleri: Kök başına meyve tutumu bol
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben Şubat sonunda bardakta çimlendirdim. Mayıs sonunda toprakla buluştu.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Haftada max 1 ya da 2 kere sulama yapıldı. Bir çok kez gübre kullandım.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler kızarınca tohuma ayrılabilir.
Seneye kırmızı domates olarak sadece Blue beauty ekeceğin dayanıklı olmasından dolayı. Konu komşu, arkadaşlar, akrabalarda çok beğenip tohumlardan istediği için elimde çok fazla tohum kalmadı Bu yüzden;
Tohum paylaşımı max 10 kişi ile sınırlıdır.
PAYLAŞIMA KAPANMIŞTIR