View Single Post
Eski 15-10-2018, 21:04   #169
Mesut Temiz
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Burcu Mesajı Göster
Mesut Temiz bey teşekkür ederim dediklerinizi yaptım. Kürdanla ayırmaya çalıştım kaktüs yumuşak ve sanki içten çürümüş gibi
neden bu hale geldiği hakkında bir bilginiz varmı?halbuki haftada bir suluyordum
Farketmediğiniz bir fiziksel darbe almış ve ufak da olsa yaralandığı kısımdan kaktüs dokusuna nüfuz eden bakteriler çürütmüş olabilir. Ya da mantar türü bir hastalık çürümeye yol açmış olabilir. Daha iri bir bitki olsaydı çürümüş yerin üzerini temiz bir bıçakla kesip çürüğün ulaşmadığı üst kısmı birkaç gün kurutup (kesik yerin kabuk bağlaması için) ardından toprağa dikmenizi önerecektim.. Ama çok küçük bitki... Bence şu durumda içinizde bir şüphe kalmaması için yapılacak en uygun şey bu şekilde bir süre daha tutup beklemek... Çürümemişse toparlayacaktır, aksi takdirde yapacak bir şey kalmıyor... Kendi tecrübelerimden mammillaria'ların fiziksel yaralanmalara, bakteri ve mantar kaynaklı çürümelere çok hassas olduklarını biliyorum... Mesela bir "kaynana topuzu" bu şekilde kolay kolay ölmez...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön