Trinidat Moruga Biberi
Ben aslında bunun tohumlarını erkanbey adlı arkadaştan 2016 etkinliğinde almıştım ama biraz geç dikince 2017 de ürün alamadım.Saksılara dikmiştim Allahtan da kış gelince eve aldım ve 2018 de ürün alabildim.bu arada biberlerin çok yıllık bitki olduğunu öğrenmiş oldum

acısı çok ama çok acıdır,internette yiyenlerin videoları mevcut.yedikten sonra salya sümük ağlayanı mı ararsın kendini yerden yere atanı mı ararsın,ben merak ettim denedim youtubedakilerin gerçek olduğunu anladım

) 1 saat kendime gelemedim.gece de ağrıdan uykudan uyandım.yemek isterseniz suyla geçmez acısı,yanınıza 5 kiloluk bi tane Bim yoğurdu alın öyle deneyin

sadece süt ve yoğurtla acısı hafifliyor,su işe yaramıyor.makinede çektirip yemeklerde acı pul biber olarak kullanmak daha mantıklı.
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Çok yıllık
Tohum çeşit adı: Trinidat Moruga
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çorum
Size nereden geldi: Üyelerimizden sayın erkanbey
İlk paylaşan: -
Kullanılan gübreler: Özel bir gübre kullanılmadı
Kullanılan ilaçlar: -
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Diğer biberlerden farklı yerde yetiştirildi.
Hasat yıl ve ayı: 2018 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Yavaş gelişen ağaç yapıda.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Acı biber olgunlaşınca kırmızı renk olur.
Yetiştirme özellikleri: Özel bir bakım gerekmiyor ama bol suyu ve güneşi seviyor.Biberler güneş gördükçe daha hızlı kızarıyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat ayında viyollere ekip nisanda esas yerine şaşırtmak lazım.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Herhangi bir uygulama gerekmez.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Toprak seçiciliği yoktur, kolay çimlenir. Toprak kurudukça sulanmak ister. Saksıda-bahçede yetiştirilebilir.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler kızardıktan sonra hasat ve tohum alma işlemi uygulanabilir.