Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Burcu
İyi akşamlar kaktüsüm bu hale geldi  alt tarafı sanki beyaz pamukçuk gibi haftada bir suluyorum nerede yanlış yaptım bilmiyorum acaba kurtarabilir miyim önceki hali çok büyüktü minicik kaldı neler yapamam lazım
|
Kaktüs yumuşamış mı? Bence ilk olarak buna bakın. Yani hafifçe dokunulduğunda sağa sola gevşek bir şekilde gidiyorsa, bu durum o alttaki kısmın çürüdüğünü gösterir, ki kaktüsün küçüklüğü ve özellikle
mammillaria olduğu (çok hassaslar çürümeye karşı) göz önünde bulundurulursa bence kurtarılamaz...
Bu durum söz konusu değilse, o pamuksu oluşumun böcek kaynaklı olup olmadığına bakmalısınız bence... Bir kürdanla biraz kazıyarak pamuksu oluşumun kaktüsten ayrılıp ayrılmadığına, içinde hareketli böcek ya da yumurtalar olup olmadığından anlaşılabilir.. Yanlış aklımda kalmadıysa bazı kaktüslerde bu tür tüylenme doğal olarak oluşuyor, ki o zaman zaten bir sorun yok demektir.. Sorun böcekse, o zaman o pamuksu dokunun fiziksel olarak çıkarılması ve uygun ilacın kullanılması gerekir.. Sanırım kaktüs hastalıkları kısmında sabunlu su, sirkeli su ya da belirli kimyasal ilaçlar gibi öneriler var.. Umarım bir an önce düzelir kaktüsünüz...