View Single Post
Eski 13-10-2018, 12:53   #8706
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Teşekkür ederim sevgili mmanager.

Yazın balkonda halıları yıkamak çok kolay ve hoş oluyor. Bayılıyorum su içinde oynamaya. Kurutmak da çok kolay, at bahçeye kurusunlar mis gibi.

Yaş ilerledikçe bahçe işleri yorucu gelmeye başlıyor, iki kişi zor yetiyoruz. Allah razı olsun Oğuz çok yardımcı oluyor. Yaptıklarına ben bile inanamıyorum. Çok işi üzerimden aldığı gibi mutfak işlerinde de yardımcı olmaya başladı.
Reçel mi yapılacak, meyveleri toplayan o, vişne çekirdeklerini çıkaran o, ayvaları rendelemede yardım da ediyor... yani adamcağız emekli olduktan sonra kılıbık mı oldu ne... dermişim.

Bu sene sebzelerimiz pek verimli olmadı. Domateslerde büyük hüsran yaşadık. Kabak ve salatalıklar iyiydi, biberlerden de epeyce topladık ama domatesler bizde de komşularımızda da verimli değildi. O zaman da Oğuz'un canı çok sıkılıyor, ben yine çiçeklerimle avunuyorum ama Oğuz bayağı üzülüyor " ömrüm olursa seneye ekmeyeceğim" dese de pek inanmıyorum.

Sonbaharda bahçe görüntüsü bir başka güzel. Ağaçların yaprakları iyiden iyiye sararmaya başladı.
Güller bu havaları daha çok seviyor, yeniden canlandılar. Çiçek ebatları daha küçük ama çok çiçekliler. Ben de onlarla, asterlerle, sardunyalarla idare ediyorum.

İmece usulü erişte kestik, tarhana yaptık, salça yaptık. Komşular şimdi turşu faslına başladılar ama ben turşu kurmuyorum, çok tüketilmiyor bizde.

İşte bizde havadisler böyle, inşallah siz de hayırlısı ile emekli olun da gönlünüze göre yaşam kurun.

Kapı girişindeki asterler

Name:  IMG_3635 (600 x 450).jpg
Views: 950
Size:  58.9 KB

Name:  IMG_3582 (600 x 450).jpg
Views: 953
Size:  64.6 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön