Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli
Bula bula goril örneği mi verdiniz?
Gerçekten sizin gibi eğitimli birinin bu konuda bu örneğe sarılmasını ve gerçekten buna inanmasını (Yani, örneğin yeterli kanıt olmasını) inanmış olmasına inanamıyorum.
Çünkü verdiğiniz goril örnekleri bir şey ifade etmez. Ona bakarsanız şempanzeler de tıpkı bizim gibi hepçil ve biz insanlardan çok daha kuvvetliler.
Ve ayrıca... "Hepçillerin yazılarını okumayı reddediyorum" gibi saplantılı bir tarzı sizin gibi eğitimli bir insana hiç yakıştıramadım.
Bu kadar takıntılı bir insan ile tartışmak zaten anlamsız.  )
::
Zülfü Livaneli bir konuda haklı.
Birileri ileride bizler ve sizler için "Bunlar BİTKİ CESETLERİ ve hayvan cesetleri ile besleniyorlarmış diyecekler" derken haklı.
Çünkü sizler de bitkilerin cesetleri ile besleniyorsunuz.
::
Biz ise sadece Evrimin bizleri bitki ve hayvan cesedi yememiz şekilde üretmesine karşı gelmiyoruz, hepsi o kadar.
Doğanın işleyişi böyle.
Yoksa... evrim insanları da tıpkı goriller gibi otçul yapardı.
|
Yazılarınızı gerçek bir internet trollü edasında yazıyorsunuz. Belki de ondan dikkate alınmıyordur. Bence biraz üsluba dikkat etmelisiniz.
Zülfü Livaneli'nin sözlerinde bitki cesedi vs. yazmıyor. Gözleri ve yavrusu olan memelileri katletmekten bahsediyor. Boş yapmanın manası yok.
Evrimin bir çıkış noktası vardır evet. Tıpkı evren gibi. Ancak tıpkı evrende olduğu gibi evrim de kaos ve karmaşadan beslenir. "İnsan hayvanının" geçmişte ve gelecekte et tüketecek olması evrime sarılarak savunulacak bir durum değildir. Günümüzde her yıl sistematik olarak katledilen 100 milyar kara ve deniz canlıları gerçeği var.
Bitkilerin memeliler gibi güçlü bir sinir sistemi olmadığı gerçeği çok açık. Ayrıca acıdan kaçınma şekilleri daha çok kimyasal işleyen süreçler. Eğer bitkilerin tıpkı memeliler gibi acı çektiği bilimsel olarak kanıtlanırsa birçok veganın frutaryen olacağına eminim. Peki siz aynı hassasiyeti gösterip vegan olacak mısınız ?
Vakit yaratıp "Earthlings" ve "Cowspiracy" gibi belgeselleri izlemenizi tavsiye ederim. İyi günler.