Yerli Karpuz
Bitki türü: Meyve
Bitki ömrü: tek yıllık
Tohum Türü: Karpuz
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Tohumun kökeni (size nereden geldi): UTTM
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış koyun gübresi ve solucan gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Gülleci Bulamacı
Hasat yıl ve ayı: 2018 - Ağustos, Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Oldukça Yayılıcı
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: İri taneli, bol çekirdekli
Yetiştirme özellikleri: Kolay, çabuk çimlenen
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben önce bardakta çimlendirdim ama direk toprağa da ekilebilir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bolca sulamak gerekir, bir kere gübre kullandım.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Karpuzun kulakçığı kuruyup, tok ses geldiğinde koparılır. Olgun meyvenin çekirdeği ayrılır.
Bu sene yediğimiz en lezzetli karpuz diyebiliriz. Orjinal adını bilmiyorum. Ulusal Tohum Takas Merkezi(UTTM) den elime ulaştı. Oldukça yayılıcı bir tür. Eğer çekirdeğinin çok ve iri olması sizi rahatsız etmeyecekse kesinlikle bahçenizde bulundurmalısınız. Rengi ve aroması ile diğer karpuzlardan farklı. Hiç hastalanmadılar ve verimden düşmediler.
Elimde fazlasıyla tohum var. Tüm talepleri karşılayabilirim.
|