View Single Post
Eski 25-09-2018, 15:29   #150
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Burada bir arkadaşımız iri gojiberry fidanına fazla ücret ödeyerek getirtmişti. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl meyvesini gördük. Başka alanlar da aynı şekilde minik meyveleri oldu.İnsanlara hiç güven olmuyor. Özellikle fidancılara. Mutlaka siz de yaşamışsınızdır. Tohumdan kendimiz ekse idik eminim daha büyük olurlardı.

Alıç konusunda da tam bir karmaşa hakim. Akdiken vs. denen tek çekirdekli olanı da kırmızı alıç olarak fidancılar satıyor. Benim istediğim kırmızı alıç çok çekirdekli olan yukarıda resmini çektiklerim.

Bende alıç doğal olarak bulunmakta. Birkaç tür var. Ancak istediğim büyüklükte değiller. Burada sarı büyük alıca kavun alıç diyorlar. Benim aşıladığım tür muhtemelen o. Kırmızı alıç da bizde olanlardan çok iri. Sarı alıç büyüklüğünde. Bulabilirsem alıç ağacına aşılamak istiyorum. Fidancılarda satılan alıç ağaçlarının alt kısımları ayva anacına aşılı. Görünce şaşırmıştım. Hatta fotoğrafını da çektim. Ancak telefonum bozulunca resimleri alamadım. Alt kısmı ayva olunca üst kısım tabi ki daha büyük oluyor. Ben doğal olarak yetişen alıç ağacının meyvelerini düşünüyorum. Kırmızı alıç en faydalı olan. Sizde istediğiniz büyüklükte olursa en azından garantili olarak alma durumu olur. Bende olduğu zaman da size veririm. Gelecek yıl aşıladığımız alıçlar meyve verebilir.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön