Sevgili arkadaşlar, Aloevera başlığında yazdığınız mesajları okudum. Bana özelden de yazanlarınız olmuş.
Zaman zaman elimdeki aloeveranın dipten gelen yavrularını paylaşıma açıyorum. Bunu yapacağım zaman da o kocaman saksıyı tamamen yan yatırıp boşaltıyor, yavruları ana kökten ayırıyor, ananın kök ve dip bakımını yaptıktan sonra tekrar temiz toprakla buluşturarak saksısına dikiyorum.
Bu işlem senede iki kere olabiliyor. Elimde iki tane anaç olduğu için sık sık paylaşımım oluyor.
Bu paylaşımlarım arasında isteyen (sadece jel elde etmek isteyenler için) üyelerimize de kalın jelli yaprak da gönderiyorum.
Talep eden arkadaşlarımıızın isimlerini paylaşım listeme kayıt ederken Forum içinde faal üyeler ile yeni üyelerin öncelikleri oluyor.
Bazı yeni üye arkadaşlar yanlış izlenim edilmişler ki ; biliyoruz siz yeni üyelere pek gönderim yapmak istemiyorsunuz diye yazmışlar, oysa tam tersi ben yeni üyelerimizi Foruma alıştırmak adına hep öncelik tanırım. Üyelikleri hayli eski olduğu halde Foruma katılım yapmayan mesaj sayısı üç-beşte kalan üyelere göndermek pek istemiyorum.
Dağıtım bittiğinde gelen talepleri de hemen karşılayamamamın sebebi de yeni düzenlediğim saksının toparlanmasını beklemek olduğu içindir.
Ben fide satışı yapmıyorum, tamamen gönülden yaptığım bir paylaşımdır.
Paylaşım yapacağım bitki ve tohumlar için de zaman zaman bu başlıkta yeni başlıklar açıyorum.
O yüzden bana yazdığınız adres mesajlarınızda lütfen aloevera - kış tatlısı - atlas çeliği diye belirtinki karışıklık olmasın.
Taleplerinizin de özel mesaj ve bitki başlığı altında değil de buradan yapılmasına özen göstermelisiniz.
|