Aslında bu Konya ya özgü bir ön yargı falan değil.sahil yoreleri hariç yerli turler dondan çok fazla etkileniyor.yoksa Amerikan ve Fransız türleri niye bu kadar ön plana çıksın.akdeniz iklimine yakın dediğiniz bir bölge konyanın en guneyi kısımlarda tabi dediğiniz doğru.haklısınız.Ama zaten ben iklime uyar dedim.uymaz demedim...Sadece verim kısmında problem olacağını zikrettim...Mesela....howard dediğiniz yerli turlerden daha geç açtığı halde bazı yıllar dondan etkilenip yanabilir....ama tekrar verdiği surgunler ve bu sürgünlerin ucundaki meyvelerle yine durumu epey telafi edebiliyor....Şimdi uzun uzadıya izaha gerek yok....Yerli türleri biz Çanakkale nin doğu kesimlerinde olmadığını sürekli donlardan etkilendiğini bizzat biliyoruz...ve rakım da 500 lerde... Ticari bahçe kurmak isteyenlere kurmayın deriz.ama bahçemde farklı türleri bulundurmak istiyorum diyene kim ne diyebilir.Bir de bazı yerli türlerin dişi çiçek dökümü fazla tozlayıcı olduğu zaman %100 u bulabiliyor...Yani bu ne demek? Tozlayıcı fazlalığı sebebiyle meyve dökümü %100 ü bulabiliyor demek...Ayrıca Konya Maneviyatı itibariyle en sevdiğim 5 Şehirden biridir diyebilirm...

)