View Single Post
Eski 10-09-2018, 17:14   #5
Mehmet89
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-09-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CornusMas Mesajı Göster
Ceviz ağaçlarında çiçekler erkek ya da dişidir (hermafrodit değildir). Aynı ağaç üzerinde hem dişi hem erkek çiçekler bulunur. Ayrıca ceviz ağacı kendine kısır da değildir. Bu nedenle tek ağaç bile olsa cevizden ürün alırsınız. Ancak aynı ağaçta erkek çiçeklerde polen oluşum/salım zamanı ile dişi çiçeklerin polen kabul etme dönemleri tam olarak uyuşmayabilir. Bu nedenle tek ağaç/varyete olması durumunda verim az olabilir. Profesyonel üretim yapmıyorsanız tozlayıcı çok dert edilecek bir konu değil.

Sahil kesimlerine uygun Yalova-1,Yalova-3, Yalova-4 türleri de mevcut. Bunları da deneyebilirsiniz ama sanırım cevizden vazgeçtiniz.

İzmir'de zaman zaman kışlar sert geçebiliyor. Pikan cevizi zorlanabilir ama badem fidanlarınız İzmir'de olmaktan büyük zevk duyacaktır
Profesyonel değilim ****** ama istiyorum ki bahçede meyve veren cins ağaçlar olsun.
İklime gelince bahçe çeşmede buranın iklimi izmire göre daha yumuşak. Hatta açıp meteoroloji sitesinden inceledim izmir daha soğuk oluyor.
Geçen sene buraların zakkum gibi yerel bitkilerini söküp meyve ağaçları diktim. İyilerinden olsun diye tokaloğlu kayısı, redhaven şeftali gibi cinsler diktim. Sonra baktım ki soğuklama ihtiyacı karşılanmıyor. Hata ettim. Meyve vermezlerse rezil oldum demektir.
Ancak anlamadım birşey var bahçede bir ceviz fidanı vardı söktük birine veririm ölmesin diye duvar dibine güneş görmeyen yere geçici olarak diktim o kurumadı büyüdü.

Mehmet89 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön