Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi junior
aldığınız gübre miktarı kırmızı kaliforniyalara göre hangi seviyede(verilen miktar bilgileriyle sizin miktarı karşılaştırabildiniz belki, biliyorsunuzdur sanırım)
baharda işler çok yoğun oluyor bahçede, birden kış geliyor, yine kışa kalıyorum.  adedi abartmazsam baş edebilirim gibi geliyor. siz hangi sebeple baharı öneriyorsunuz. verim artışı sebebiyle mi, kış şartlarından mı ya da başka sebep?
|
Henüz gübre üretme aşamasına gelemedim. Solucan adedini çoğaltmaya çalışıyorum. 6 ayda 1 metreküp anca doldu. Baharda başlamanızı tavsiye etme sebebim; Baharda solucanların üremesi için bütün faktörler var. Kendimden biliyorum üreme olmayınca ve bir gelişme göremeyince insan sıkılabiliyor. Bu işe başlayan pek çok kişi birden bire tonlarca gübre alacağını sanarak işe giriyor ancak öyle olmayınca sıkılıp solucanlarını satma yoluna gidiyor. Her işte olduğu gibi bu işte de sebat çok önemli. Ben gübre üretmek için 2 sene bir şey beklemiyorum.
Baharda işlerin yoğunluğuna katılıyorum ancak amatör bir başlangıçta solucanlarınıza günde 10 dakikanızı ayırmanız yetecektir. Solucan yetiştirme konusunda bütün videoları seyrettiğimi söyleyebilirim. 6 ay sonunda söyleyebileceğim şey, bu hayvanlar
müşkülpesent değil. Büyük üreticilerin insanları korkuttuğu kadar zor bir bakımları yok. Seperatör gübresi olacak, şöyle karışacak falan filan. Evden çıkan artıkları veriyorum başkada istedikleri bir şey yok.