Tüm önerileri uygulamama rağmen çözüm olmuyor
Merhabalar,
Balkonumda kumkuat limon ve mandalina fidanlarım var. En son mandalina fidanımı aldıktan sonra tüm fidanlarımın keyfi kaçtı. Balkonum küçük olduğu için fidanlar birbirine son derece yakın duruyor. Bu bana mandalinadaki bir zararlının diğerlerine geçtiğini düşündürdü. Sorunu bir ziraii ilaç satıcısına anlattığımda besin eksikliğinden kaynaklı olabileceğini potasyum ağırlıklı bir miks hazırladı. Bu miksi uyguladım fakat bir faydası olmadı. Sonrasında yaprakların özellikle alt kısımlarında küçük beyaz renkli bazı yerlerde tekli bazı yerlerde öbek şeklinde bir araya geldiğinde üzerleri reçinemsi bir yapı ile kaplı gibi duran bir zararlı gözlemledim. Bir gün arap sabunlu su bir gün ise duru su ile yaprakları ve dalları yıkayıp zararlıların gözle görülebilir olanlarını ortadan kaldırdım. Fakat bitkilerin sağlığı bir türlü yerine gelmedi. Aşağıda yaprak görselleri yer alıyor. Önerilerinizi rica ediyorum.
(Not: Aynı yerde yer alan erik, melisa ve yaseminde bu durumdan etkilendi hatta onlar çok daha kötü durumda.)
|