View Single Post
Eski 20-09-2007, 22:26   #95
bonsaisan
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2005
Öncelikle sırayla gideyim dedim.

ilk ağaç demir ağaçı.

Bu ağaç bende olsaydı?Ben böyle bir ağaç ile çalışmak istemezdim.Çünkü çok yükzek ve alt ilk dalımız yok.Nebari güzel ama dediğim gibi çalıpşmazdım.

Ama bu bir bonsai şekillendirme yarışmasında önümüze konulan bir çalışma ağaçı olsaydı.

Şu şekilde yapardım.

1. noktadadan bu ağaçın köklenmesi gerekiyor.Yanlız bu kadar kalın bir gövdenin köklenmesi uzuzn vadede olaçağında ben şöyler yapardım.

Öncelikle aynı cins ağaçımızdan 3 ila 4 adet 2 yaşında fidanlar alırdım.
Ve bu fidanları işaretlediğim yerden aşılardım.Tabi kökleride kensi saksıların da olaçak yanaştırma aşı takniği ile.

Daha sonra 1 ay kdar sonra fidanların üst kısmlarını keserdim.

Sonra4ay kadar sonra işaretlediğim yerin altından keser aşı yapmış olduğugum kökler ile beraber ağaçıma yeni suni kökler oluşturduğum için bu köklerin sayesinde ağaçımı derin bir saksıya alırdım.BU sayede ağaçım kısalmış olur.6 ila 1 yıl köklenmesini beklemek yerine bir ay içerisinde kökleri oluştur ve saksılardım.Ayrıca kestiğim alt kısımında daha sonra nebarisi olduğu için üst kısmını tpralr 2 adet bonsai sahip olurdum.

Gelelim diğer ağaçımızı bu ağaçıda terçihen seçmezdim çok yüksek ve uğraştırıcı bir ağaç.

Bu ağaçı 3 farklı formda düşündüm.

1. formda 1. yerden kesim alta kalan kısmı "Jin" yapım üçgen forma tamalamak.

2. form ise 2. yerden kesip 2. noktayı birazda öne doğru getirip altı ve üst üçgenne tamamlamak.

3. form ise ağaçı kırmız gördüğünüz çiizmlerde ki tum daları kulanarak bir büütn halinde çalışmak.

Ve son ağaç bu zaten bir hankengai sadece biraz üstün ve yana doğru açılmış sürgünleri üçgen bir forma gelmesi yeterli..

Ali hocam şunu belirtmek istiyorum.Eklediğiniz karelrden yola çıktım sadece 2 boyutlu şekilde ağaçları görmekteyim ve siizn çekim açınıza göre formlar vermeye çalışıtım.
Belki 360 derecelik bir şekilde göre bilsem daha farklı şeyler oluşa biirdi.
Benim düşüncelerim bunlar.
Saygılar.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön