Konu: Erik
View Single Post
Eski 11-08-2018, 08:28   #225
kurkcutahir
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-08-2018
Merhaba,
Benim eriklerimde de aynı sorun var. Aslında kayısı ve şeftaliye de bulaşmış ama onları sert cisimlerle kazıyarak temizleyebildim, erikler ise ölmek üzere.
Koşnil veya patates biti diyorlar. Koşnil ilacı diye bir ilaç aldım ve geçen yaz güzelce ilaçladım ama hiç gerilemediği gibi daha fazla yayıldı. Bu yıl arkadaş tavsiyesiyle 20 SP isminde başka bir ilaç daha aldım iki ilacı da kullanmaya devam ettim ama fayda göremedim. ağaçlar kurumak üzere. Çok bitli olduğu için meyve vermeyen birini kestim ve yeniden filizlendiğinde temizlenmiş gibiydi. Bu arada diğer meyveli olanların da tüm meyveleri olgunlaşmadan döküldü. Onları da yerden 1m yükseklikte kesip yeniden filizlenmelerini sağladım. sanırım ilaç sadece koşnilin yayılmasını engelliyor ama dala yapışan yetişkinleri öldüremiyor, yani tüm dalları kesip atmaktan başka çare yok gibi görünüyor.
Bu arada internette araştırdığımda madeni yağlarla yağlanarak kurtarılabileceğini gördüm. Madeni yağların toprağa bulaştığında kolay kolay temizlenmeyecek bir kirlilik unsuru olduğunu düşündüğüm için tereddüt ediyorum.

kurkcutahir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön