View Single Post
Eski 07-08-2018, 00:58   #197
Bileydin
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-08-2018
Üzüm Asma Zararlıları

Selamlar ;Marmara bölgesinde yaşadığımı ifade ederek ,forum üyesi arkadaşlardan,konu Hakkın da bilgi sahibi arkadaşların yardımlarını talep ettiğimi belirtirim.
Ufak bir hobi bahçesi inşa ettim boş vakitlerimde stres atma amaçlı birazda meraktan kendimce birşeyler yapmaktayım,İki **** üç konuda tüm araştırmalarıma ve uğraşlarıma rağmen başarısız oldum ,totalde 5 adet damak tadıma uygun üzümlerin Çekirdeklerinden yetiştirmiş olduğum asmam mevcut !! Kesin olmamakla birlikte ekte atacağım asmam 5 yaş civarı diğerleri 3 yaş civarı geçen sene be bu sene içersinde büyük asmamda aynı sorun oldu salkımlar gelişme döneminde dolu eksiksiz görüntü verirken olgunlaşmaya doğru tanelerde çatlamalar ,tane çekirdeklerinin dışarıdan gözle görülür halde meyvenin büyümesi ve ilerleyen dönemde tanelerin neredeyse tamamının çürümesi ve sineklenmesi şeklinde bunun nedenin çözemedim,diğer asmalarımda birinde dalın komple kuruması ve dip tarafında mantarlanma şeklinde bir sorunla karşılaştım farklı çeşitte asma olmasından kaynaklı **** asma ağaçlarımın tam gelişmediğinden olduğunu düşündüğüm diğer
İki asmamda ise meyve olmaması gibi birşeyle karşılaştım 5 asma içerisinde şu ana dek sadece birisi verimli ufak siyah kokulu üzüm onun dışında bahsettiğim gibi hep sorun yaşıyorum bu seneye dek ağaçlarım ufak olduğundan budamam **** Buda'ma gereği kendiliğindenkuruyan dalları temizleme dışında hiç olmadı ,dahada fena olanı ise bennasıl budamam gerektiğini de bilmemekteyim ve maalesef çevremde konu Hakkı'nda bilgi verecek kimsemde mevcut değil yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tüm arkadaşlara yardım ve anlayışları için teşekkürler Eklenti 679505

Eklenen Resimler

Düzenleyen Bileydin : 07-08-2018 saat 01:53
Bileydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön