Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi patara67
Sn Ağaçlar net üyeleri. benim bahçem Ayaş/Ankara'da. Cevizler 2-4 yaş arasında 4 senedir Temmuz ayında havalar sıcaklaşınca ağaçlar fotoğraflarda olduğu gibi oluyor. Haftada bir gece sulama yapıyorum yaklaşık 70-80 Lt. Temmuz ayında 25'den sonra sulamayı 10 güne çıkarmıştım (baharda geriye doğru uç kurumaları olduğu için). Ağaçlara 2 sefer Manep + Dursban4 + Yaprak gübresini karıştırıp attım. Bu sene Haziran ayı çok yağışlı geçti yani yeni tomurcuk oluşurken Manep atamadım yapraklar çıkınca attım. Nisan sonu ve Mayıs 15 gibi 2 defa tabandan 15+15+15+Zn gübre verdim. 2 sefer de damlama gübresi verdim. Suyumuzda sorun yok tahlil yaptırdım. Ağaçların bu durumunu bir türlü çözemedim. Yardım ederseniz sevinirim. Saygılar
|
Ankara /Polatlı'da Aynı sıkıntı benim ağaçlarda da var 5 yıldır durum hep aynı Temmuz ve Ağustos aylarında yapraklar bu şekil oluyor gövdede ve dallarda kuruma yok ama yapraklar kurumakta. Ağaçlara sonbahar yaprak dökümü ve ilkbaharda bordo bulamacı uygulaması yapıyorum fakat sonuç hersene aynı.ilbaharda 15+15+15 me gübresi veriyorum,bu sıcak aylarda haftada 1 sulama yapmaktayım.
Hastalık Ceviz antraknozu mu yoksa başka bişeymi anlamadım,bu durumu nasıl düzetebiliriz.