Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tapi
Sayın Yavrukuş kaktusünüzün neden kuruduğu konusunda fikir yürütmem zor. O kadar tecrübem yok.
Ama bu konuyu forumda bulunan "Kaktus hastalıkları" başlığı altına yazarsaniz tecrübeli arkadaşlar fikir yürütebilir.
Sizin sorunuzla alakali değil ama bu aralar benim aklima temmuz ve agustos sıcaklarinda sulama konusu geliyor...Özellikle bu sıcaklarda sulamayı akşamdan yapmalı ve kaktüsleri gunduzleri direk güneş gormeyen havadar bir yerde tutmak lazım diye düşünüyorum. Ya da sulama yapmak icin çok sıcak günlerin geçmesini birkaç gün beklemek iyi olabilir.
|
Kesinlikle katılıyorum.Bende benzer düşündüğüm için sabah erken saatte sulama yapıyorum ve sulama yaptığım gün panjurun o bölümünü kapatarak bazen tam gün bazen yarım gün gölgede tutuyorum çünkü çok sıcak olduğu için saksılar ve toprakda çok ısınıyor neredeyse haşlanacaklar.Evet gece sulamak daha mantıklı. sulama miktarını biraz azalttım ama sulama sıklığını üç günde bire kadar indirdim.Kaktüslerimin hepsini balkona almıştım.Genel olarak direk güneş ışığını almaya alıştılar ancak bir kaçında güneş yanığı başlangıcı gördüm ve onları oda içersine alıp biraz uzaktan güneş gördürüyorum.Diğerleri şimdilik iyi direk güneş ışığına ve sıcağa alıştılar pek etkilenmediler.Her zaman olmasada bazen yanlarına kurumuş japon şemsiyesi yapraklarından koyuyorum rüzgarla beraber hareketli gölgeler oluşuyor.Aslında direk güneş ışığından ziyade bu şekilde sazlık ya da çalılık arasındaymış gibi ortam oluşturmak sanırım en ideali . Aşırı soğuk olmadığı sürece bu kış balkonda tutmaya devam etmeyi düşünüyorum.