View Single Post
Eski 27-07-2018, 19:58   #18
aybarskorkmaz
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-07-2018
merhabalar,
ben ege bölgesinde amatör olarak arıcılıkla ilgilenen birisiyim. özellikle yaz ortasından sonra floranın kurumasıyla bu bölgede geriye hayıt ve böğürtlen kalıyor. özellikle balının kalitesi bakımından hayıt arıcılar için çok kıymetli bir bitki. hem 2 ay kadar çiçekte kalıyor. neyse ben de ayrıca tohumdan fidan yetiştirme işini sevdiğimden hayıt yetiştirmeye ve doğaya dikmeye karar verdim.
bu yaz başında geçen seneden hayıtların üzerinde kalan tohumlardan bir avuç kadar alıp saksının üst toprağıyla(toprak çam toprağıydı) karıştırıp ara sıra sulamak suretiyle çimlendirmeyi başardım. yaklaşık tohumların yarısı çimlendi(tahminim 200 kadar fidecik oldu elimde) neyse ben bu fideciklerin 70-80 tanesini 2-3 yaprakları çıkınca şaşırtma yoluyla pet bardaklara aktardım. şaşırtma işlemini gündüz yaptıklarımın yüzde 80 i akşam yaptıklarımın yüzde 40 kadarı tuttu. şu anda elimde 50 tane fidem oldu. bu aşamadan sonra planım bu 50 fideyi ekim yağmurlarına kadar geliştirip yağmurlardan önce doğayla buluşturmak. kışın da çelikle üretim yapma planım var. not olarak şunu söylmeliyim hayıtın çimlenme engeli var ama buna rağmen yüzde elli ihtimalle çimlenme 2 hafta içerisinde uygun nem ve sıcaklıkta gerçekleşiyor.Name:  1.jpg
Views: 2438
Size:  42.4 KB

Name:  2.jpg
Views: 2415
Size:  72.6 KB

Name:  3.jpg
Views: 2416
Size:  64.2 KB

Name:  4.jpg
Views: 2402
Size:  52.0 KB

aybarskorkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön