Bu arada gebzede ilk urunlerimiz hasat edildi. 27 bin urunden 7000 hasat edebildik kalanini cope atmak zorunda kaldik malesef. Hendekte kullandigimiz besinler burada ayni verimi vermedi. Ayrica urunlere trips denilen zararli geldi dolayisiyla pazar degeri dustu. Urunlere hastalik gelmedi fakat cok sıkı gobekli oldu kendini acamadi urunler. Ayni markayi sakaryada uretmistik ve cok memnun kalmistik. Marka da besin de ayni olmasina hatta ec degerleri bile kullandigimiz suya cok yakin olmasina ( sakarya 0.32 gebze 0.45 ) ragmen ayni verimi alamadik. Urunler sekilsiz oldu bizde musterimize verip adimiza leke gelmesini tercih etmeyip 20. Bin urunu kaldirdik tezgahtan. Su an onlarin yerine koyduklarimiz yani ikinci sezon urunleri cok sukur gelismeleri iyi. Besin formulu uzerinde yaptigimiz degisiklikler ise yaramis gozukuyor. 10 gune kadar ikinci sezon hasat baslar nasipse. Sanirim bu isin dogasi bu bulundugunuz cevrenin sartlari sizi birebir etkiliyor ve uyum saglayincaya kadar zaiyatiniz oluyor.
Birkac hafta once AG tohum marmara sorumlusu Serkan bey buradaydi. Duydugum kadariyla kendisi 17 yildir bu firmada calisiyormus ve yurtdisi isle baglantilari olan biri. Kendisine dedim ki Serkan bey yurdisinda bu isi nasil yapiyorlar bir besin formulu veya tiyo alamaz miyiz daha sorunsuz urun ywtistirmek icin? Cevabi aynen soyle oldu. İmkansiz. Sen hollandadan birebir formulu alsan ayni tesisi birebir burada kursan mumkun degil ayni sonucu alamazsin. Kesinlikle bulundugun yere gore uyum saglayarak ke dine has yetistirme kriterleri gelistireceksin. Yurtdisinda da herkesin ortak noktasi burasi. Bulunduklari yere gore kriter gelistirmek.
Herkese kolay gelsin.
|