View Single Post
Eski 18-07-2018, 20:37   #2825
Cevcev
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-07-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Burhaniye

Selam arkadaşlar bu ilk mesajım. Foruma üye olma sebebim başta ceviz ve zeytin hakkında bilgilenmek. Yardımlarınız için şimdidrn teşekkürler.

Burhaniye kızıklı ovasında bir cevizlik için kapora verdik. Aldığımız yerin arsa fiyatı bile eşdeğerlerinden düşük. İçerisine 90 adet ceviz fidanı dikilmiş ve 3 yaşına gelmişler. Şuan 69 ağaç var tarlada. Bunlar chandler tipi ve tozlayıcı olarak ta franquetta tercih edilmiş.

Ovanın rakımını bilmiyorum fakat suyu bol olan biryer olduğunu biliyorum. Aldığımız kişi toprak analizlerini yaptırmış buna göre gübrelemelerini yapmış ve yurtdışına yerleşeceği için böyle bir satma yoluna gitmişler.

Bizim düşüncemiz yine chandler tipi fidanlarla toplam 5.5 dönüm olan arazimizdeki ceviz sayısını 100e çıkarmak ve mevcut ağaçları toparlamak. Rüzgardan dolayı bazı ağaçların gövdelerinde rüzgar yönünde eğilmeler olmuş.
Dikim ise 7x7 olarak yapılmış.

Arazinin sulaklığını şöyle söyleyeyim , bakım olmazda sazlıklar adam boyu yükseliyor. Bölgede genelde gemlik zeytin , ceviz , erik ağaçları bulunuyor.

Tarımla çok ilgimiz yok. Babamın yıllarca 4-5 dönümlük bahçesi vardı ama biz ilk defa maddi kazanç amaçlı bir yatırımda bulunduk.

Sizce bu arazi cevize uygun mudur ? Yoksa başka şeyler mi denenmelidir ? Ceviz olarak devam etmek ilk tercihimiz. Önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Cevcev Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön