Benim burada bir üyeliğim vardı ama hangi mail olduğunu bilemedim. Neyse olsun. Artık facenin bile günümüz neslince sosyal medya sayılmadığı zamanlarda forumlara bakan varmı bilmem.
Ama bizim kültürümüz bizim dinimiz üzerinde vicdanlı ağaçseverler hayvan severler türemiş.
Bilmem siz hangi TTürkiye'de yaşadınız ama bizim insanımız kışın kurtlara, havyanlara yemek bırakan insanlar
Daha bir kez kedilerin köpeklerin zehirlendiğini öldürüldüğünü hatırlamam
Domuzseviciler insanlar için bile doğum planlaması yapılırken neden ses çıkarmıyorlar acaba? Çünkü bu arkadaş hayvanlar yılda bir tanesi 20 tane oluyor.
Bilmiyorum insanları yaratılmış canlı olarak görmek istemiyor, insana küs yaşayan, vicdan eksikliğini hayvanlarda törpüleyenlerden midirler?
Değerli Dostlar
Siz ne yiyorsunuz şehirlerde? Odun mu yiyorsunuz? Ben Alanya'da elma yiyorum, salatalık yiyorum, patetes yiyorum. İşte bu arkadaşlar bütün tarımın belalısı.
Onlar yüzünden tarım yapılamıyor. Muhtemelen ya Afrikalardan mal alırsınız ya da çocuk yapmayı bırakırsınız da yiyeceğe ihtiyaç kalmaz. Varsın domuz arkadaşlara bir şey olmasın onlar 1 yılda 20 katına çıksınlar.
Arkadaşlar. Biz çocukken köylerde 1 günde yürüyerek varamayacakları tarlalar ekilirdi, insanlar göçerdi dağlara. Şimdi o tarımın 1/10 u yapılamıyor. O zaman domuzcuklar neredeydi?
Şimdi şehirlere kadar indiler.
İnsanlar o 1/10 kadar yeri de şimdi bırakmak zorundalar.
Sen memursun ya, esnafsın ya, hayat sana kolay
Bostanından gelecek gelirle çocuk okutan adam ne yapsın? Domuzlar talan edince, don gelince, dolar delirince, kriz gelince ne yapsın? Adam kendi kafasına mı sıksın, yoksa kızı yaban elde kendini mi satsın? olmadı assın mı bir Türkçe öğretmeni kızcağız kendini?
Domuz arkadaşlara olan hassasiyetinizin yarısı insan arkadaşlara da olsa hepimiz kazansak, köylü kazansa, esnaf kazansa, hükümet kazansa, memur kazansa....
Bence domuzlar insanların yaşam alanını tehdit ediyor, hala göremiyorsunuz.
Rusya'dan gıda alıyorsunuz, Afrika'da gıda üretmek zorunda kalıyorsunuz, hala göremiyorsunuz
Nohut ve Buğday tarlama dozer ile çevresine bir yol ve mezar boyunda hendek açtım. Domuz arkadaşlar yüksek atlama yapamadıklarından içine düşüp mecburen sonuna kadar gitmek araziden çıkmak zorunda kalıyorlar.
Yağmur yağdığında daha güzel oluyor. Tek sıkıntım şu ki srekli çukurlar doluyor, bazen bu samimi sevgi dolu yumurcaklar insan feda edilesi yumurcakklar kendileri toprak doldurmaya kalkıyor. her 3-5 aya grayder dozer getirtip dolan çukuru yeniden açmak gerekiyor. Zaten nohut ve arpa seezonu için gerekli zaman 6 ay. Ayrıca sulu yerlerdeyseniz hendeği sulayabilirsiniz.Böylece çamur olur, doldurmaya kalksalarda çamurdan çıkamazlar. Çamuru sevselerde başademezler
Kitabın sonundan konuştuk.
Hayvansever insandöver dostlara hürmetler.
|