Merhaba arkadaslar.
Uzun zamandir buralarda yoktum meguldum biraz. Son gelismeler hakkinda bilgi vereyim merak edenler varsa diye yazayim dedim.
Sakaryadaki seramizi bosalttik oncelujle. Artik gebzede 5000 metrekare alanda nasipse sezonunda 50.000 urun yetistirecegiz. Su an 3000 metrelik alanimiz kuruldu urun yetismeye basladi ilk hasatlar da carsamba gunu cikmaya basladi. Carsamba, persembe,cuma hasat yapildi. Simdi hafta ici hergun hasat olacak sekilde calismalar tum hiziyla devam ediyor. Bir taraftan kalan 2000 metre kuruluyor bir yandan urunler dikilip hasat yapiliyor. İlk resimler de asagida.
Uretim surecinde yine daha once basimiza gelmeyen sikintilarla karsilastik. Oncelikle besin sikintisi yasadik. Sakaryada uretim yaptigimiz son zamanlarda da oldukca basarili sonuclar aldigimiz besin formulumuz gebzede istedihimiz sonucu vermedi. Ayni anda ayni turu ayni besinle yetistirmemize ragmen ayni sonucu alamadik malesef. Onun icin beain formulunde oynamalar yapmak zorunda kaldik. Anladigim kadariyla havaya, suya, gunese, seranin yuksekligine, ruzgarin konumuna kisaca havada ucan kuşa gore bile uretim seklinin besin formulunun revize edilmesi gerekiyor. Aksi durumda urun uzerinde farkli etkiler olusuyor. Urun yine yetisiyor sofraya konulacak hale geliyor ama para verilip alinacak paara gidecek musteri begenisini kazanacak sekilde yetismiyor. İlk donem %100 sonuc alamayacaksiniz.
|