Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kader_bpkp
Birkaç önerim olacak, yeri bu sayfa değil biliyorum ama maalesef okuyup araştırmak yerine deneme yanılma yoluyla öğrenmeyi daha çok seviyoruz..
Bitkilerinizin ölmemesi için geldikleri zaman onları hafif nemli toprağın üzerine koyun. Zaten kökleri küçükler, toprağa gömmenize gerek yok. Doğrudan güneşe koymayın. Aydınlık havadar bir yerde dursunlar.. Tavsiyem saksıya değil 2 cm toprak koyduğunuz bir saksı altlığına dikmeniz. Derin toprak geç kuruduğu için çürümeye neden olur. Sukulentler sulamadığınız sürece çok dayanıklı bitkilerdir. Susuz 2 ay kalabilir ama 1 hafta aşırı nem ve havasızlık çürümesine yol açar.. Paketlemeyi yolda hasar görmeyecekleri şekilde yaptım ama yine de kopan yapraklar olursa üzülmeyin, çünkü kendini çok çabuk toparlayacaktır.. Bitkilerin İsimlerini, ne kadar büyüdüklerini internetten bakabilmeniz için yazmıştım zaten. Tavsiyem, şimdilik 5er cm aralıklarla dikmeniz.. Sulama için mutlaka toprağın tamamen kupkuru olmasını bekleyin. Az az sık sık sulama ve sürekli nemli toprak çürümeye neden olur..
Önümüzdeki 3 yıl iş yoğunluğum nedeniyle ağaçlar.nete giremeyeceğim. Bana çok şey öğreten bu güzel topluluğa minnettarım. Bu paylaşımlar ağaçlar.nete ve bildiklerini bizlerle paylaşanlar ve bahçelerini bizlere açanlara, karşılıksız paylaşmanın güzelliğini gösterenlere teşekkür etmek içindi..
Güzel günlerde büyütmeniz ve çoğaltıp paylaşmanız dileğiyle..
|
Kader hanim merhaba ,
Yegenleriniz icin tebrik ederim .. Allah anali babali saglikli buyutmeyi nasip etsin..
Ornek davranisiniz icin de ayrica tebrik ve tesekkur ederim .. paylasmak cok guzel

eger elinizde ufak tefek kaldiysa talip oldumu belirtmek isterim

sevgiler saygilar ..