Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 28-06-2018, 16:27   #1136
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
Sırık domateslerle nasıl başa çıkacağımızın yolunu bulmuştuk ancak oturak domatesler sürüncemedeydi. Bu yıl arık başlarında yarım saat düşündükten sonra farklı iki yöntem uyguladım.

İlk olarak kargıları yan yana beşer cm. arayla yatırdım ve birbirine sera ipiyle bağladım. Baş, orta ve son kısmına da daha uzunca bir kargıyı toprağa gömebilecek şekilde sabitledim. Sadece kargıya güvenmedim ve metal bir aparatı 'V' şekline toprağa iyice gömerek kargıları bunlara yine sera ipi yardımıyla sabitledim.

Daha sonraki sırada ise kargı yerine sadece 'V' şeklinde toprağa gömdüğüm metal aparatları ve sera ipini kullandım. Sera ipini yine üçer beşer cm. arayla demirlere, toprağa paralel kalacak şekilde bağladım. 'V' nin ileride ayrılamaması için üstten diğer iplere dik gelecek şekilde birbirine bağladım yine.

Name:  24.06.2018 -domates oturak düzenleme 3.jpg
Views: 652
Size:  66.7 KB

Alttaki yöntemi de geçen sene uygulamıştım, ancak daha az tuğla kullandığım ve domatesler çok büyüdükten sonra yaptığım için randımanlı olmamıştı. Bu yöntemde büyük kiremitleri domateslerin aralarına yerleştirdim ve deliklerinden kargılar geçirerek dalların yere değmemesini sağladım.

Name:  24.06.2018 -domates oturak düzenleme 1.jpg
Views: 674
Size:  59.2 KB

Domateslere genel bakalım.

Name:  24.06.2018 -domates oturak düzenleme 2.jpg
Views: 637
Size:  70.4 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön