View Single Post
Eski 19-06-2018, 14:54   #748
BayEğrelti
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-11-2017
Merhaba sevgili dostlar. Bazı saksılarımdaki bitkiler ve ektiğim tohumların toprak altı ve toprak üstü yapılarında çürükler oluştu ,daha sonra toprak üstü yapıların kök boğazı haşlanmış gibi bir görüntü aldı ve bitkiler çürüyen kısımdan devrildi. Deneme amaçlı yeni bir toprağa ve bitkilerin çürüdüğü toprağa tohumlar ve fideler ektim, eşit şartlarda bakımını yaptım fakat yeni toprakta yetiştirdiğim bitkiler gelişmeye devam ederken daha önce bitkilerin çürümüş olduğu toprakta yetiştirdiklerim tekrar aynı seyirde ilerledi ve kök boğazından çürüdü, yeni filizlenen tohumlar ise 2-3 gün geliştikten sonra yan yattı. Sanıyorum ki bu toprakta mantari veya bakteriyel bir hastalık türedi, elbette sıcak hava ve nemli çimlendirme koşulları da hastalığın siddetlenmesine sebep oldu. Gel gelelim elimde bu topraktan 100 litre kadar var ve atmak istemiyorum. Toprak sterilantı olarak kekik yağının kullanılabileceğini öğrendim. Ancak ne oranda seyreltilmeli ve nasıl uygulanmalı orasını bilmiyorum. Aranızda bilen veya bir tahmini olan var mıdır ?
Teşekkür ederim.

BayEğrelti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön