View Single Post
Eski 19-06-2018, 13:25   #147
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi ciftci Mesajı Göster
Bu firmalarin isimlerini paylasabilir misiniz? Tek gonderim yapiyorlar mi bilmiyorum ama sansimi denemek isterim.

Dallardan biri tohum almak icin birakilamaz miydi? Sadece diger dallara asi yapilsaydi yani.

Bu durumda bu bitki uzerinden elde edilecek sebzeler zararli midir? Yoksa meyve ile kastedilen bitkinin asisiz kendi meyvesi midir?

Son sorum ise bitkinin omru ile ilgili. Wikipedia Solanum Torvum icin 2 senelik bir bitki diyor. Omru bu kadar kisa ise yetistirmek pek mantikli durmuyor. Omru ile ilgili bilgisi olan var midir?
1-Hibrit olmayan ağaç anacını 2k isminde bir fidelik yapıyor sadece,hibrit olanı ise aşılı Fide yapan herhangi bir fidelikten temin edebilirsiniz.grow,hishtil,Yaşa vs.
2-Olabilrdi belki ama seranın içinde olduğu için çok sıcak olduğu içinde pek aşı denemesi yapmak istemedim,3 metre boy olsada çok fazla kalın değil gövde yukarda paylaştığım gövdenin 2 katı kalınlığında şu anda.
3-Muhtemelen bitkinin kendi meyveleri yenilirse zehirli olabiliyor ama YouTube ta bir sürü yemek tarifi var solanum torvumla yapılan,zehirliyse bile belli bir sınırın altında sanırım ki ben meyvelerini yemeyi hiç düşünmüyorum.Bir ikincisi bendeki çeşitin solanum torvum olduğuda tam kesin değil,Hindistan’da yetişen türe göre daha yukarı gidiyor orjinali daha yayvan.Yani bir karmaşa var türler arasında.
4-Bu bitkinin 2 yıldan fazla yaşayacağını düşünüyorum,belki 2 yıldan sonra zayıflıyordur.****** bu bitkiyi kullanmaktaki amaç bitkinin güçlü köklerinden faydalanmak ve üzerini başka türlerin aşılanıyor olması.Bu bitkiyi bahçenizde yetiştirdikten sonra istediğiniz kadar filizlerden üretebilirsiniz,suyun içine filizleri koyunca 10 gün gibi bir sürede bembeyaz saçak yapmakta.Yani 2 yıl sonra ölünce yeni bitkilerinde elde etmiş olursunuz.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön