Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann
Patlıcan ağacı anacı yapan firmalar mevcut bunlardan 2 tanesi hibrit 1 tanesi hibrit değil.Ben hibrit olmayanı aşılı fidenin kalemini kopararak yan taraftan çıkan anacın filizini büyütmek suretiyle geliştirdim.
|
Bu firmalarin isimlerini paylasabilir misiniz? Tek gonderim yapiyorlar mi bilmiyorum ama sansimi denemek isterim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann
...ama bu fikrimden vazgeçtim tohum almak için.
|
Dallardan biri tohum almak icin birakilamaz miydi? Sadece diger dallara asi yapilsaydi yani.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann
Jamaika yemeklerinde hazırlanan Solanum torvum meyvelerinin tüketimi sonucu kolinerjik zehirlenme bildirilmiştir.
|
Bu durumda bu bitki uzerinden elde edilecek sebzeler zararli midir? Yoksa meyve ile kastedilen bitkinin asisiz kendi meyvesi midir?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Wikipedia
Turkey berry grows about 0.75 to 1.5 m in height per year. The species is not long-lived; most plants live about 2 years.
|
Son sorum ise bitkinin omru ile ilgili. Wikipedia Solanum Torvum icin 2 senelik bir bitki diyor. Omru bu kadar kisa ise yetistirmek pek mantikli durmuyor. Omru ile ilgili bilgisi olan var midir?