View Single Post
Eski 17-06-2018, 16:26   #144
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi ciftci Mesajı Göster
Bu konu ile ilgili bir gelisme var mi? Nasil yaygin hale getirebiliriz? Agaci asili halde sattigini soyleyen kullanicilar olmus ama satis sayfasinda bi sey bulamadim.

Tohumdan uygun olan turlerden birini cogaltip asi yaparak ilerlemek gerekiyor diye anliyorum. Tum sureci basariyla kaydeden ve meyve alan var mi?
Patlıcan ağacı anacı yapan firmalar mevcut bunlardan 2 tanesi hibrit 1 tanesi hibrit değil.Ben hibrit olmayanı aşılı fidenin kalemini kopararak yan taraftan çıkan anacın filizini büyütmek suretiyle geliştirdim,şu anda 3 metreyi geçmiş durumda epeyde kalınlaştı ancak birçok çiçek açmasına rağmen meyve bağlamadı belki ikinci yılında meyve bağlayacaktır üzerine aşı yapayım diye karar vermiştim ama bu fikrimden vazgeçtim tohum almak için.Tohumdan yetiştirmek epey zaman alacaktır çimlenme oranıda %65-70 arasında .Balkonumda kolon bir anacın üzerine biber patlıcan ve domates aşıladım 1 hafta önce patlıcanlar ve biber tutmadı domatesin 1 tanesi tuttu.Çeşit solanum torvum ,tabi çeşitli alt türleri bulunuyor domates ve patlıcan aşılanabiliyor.Anaç ticari olarak kullanılmasına rağmen ve zehirlenme belirtisi olmamasına rağmen bu bitkiyle ilgili..

turkey berry, sapogenin steroid klorogenin de dahil olmak üzere potansiyel olarak farmakolojik olarak aktif bir dizi kimyasal içerir.

Sulu özleri, kanlarında eritrosit, lökosit ve trombosit sayısının azalmasıyla farelere öldürücüdür (Tapia 1996). İlgili bir kimyasal, kolekalsiferol, bir dizi ticari rodentisidde aktif maddedir.

Bitkinin ekstraktlarının, hiperaktivite, soğuk algınlığı ve öksürük, sivilce, cilt hastalıkları ve cüzzam tedavisinde yararlı olduğu bildirilmiştir.

S. torvum meyvesinden ekstre edilen metil caffeate, streptozotosin ile indüklenen diyabetik sıçanlarda antidiyabetik etki gösterir.

Jamaika yemeklerinde hazırlanan Solanum torvum meyvelerinin tüketimi sonucu kolinerjik zehirlenme bildirilmiştir.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön