View Single Post
Eski 09-06-2018, 15:31   #24
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Hayırlısı olsun, ben de soğanlılari köyde mini bir arazim var oraya taşıyorum. Burada yaz sıcakları perişan ediyor, yaz çok erken geldiğinden ne açtıklarını tam biliyorlar ne beslendiklerini.

Senden gelen Peru nergislerinin üst akşam perişandi, saksıyı boşalttım, aşağıda yavru yapmış dört soğan olmuşlar, sevindim ama ortada çiçek yok. Şimdilik yaşadığıyla avunacağız.

Kum zambaklarının dördünü bana yollamistin şimdilik iyi gidiyorlar.

Sarı zephy tohumlarının saksısını boşalttım, koca koca olmuş soğanlar yapraklara bakınca daha küçük olduğunu sanıyordum beni şaşırttılar.

Bu çarşamba köye iki aylığına gidiyoruz, sulama yükünü azaltmak için bazı soğanlıları söktüm, yaşar yaşamaz bitkileri attım nazlarından usandım senelerdir saksilarinda yoluk kuşlar gibi tuneyip duruyorlardı.

Fotoğraf yüklemek isterdim ancak bilgisayarımız hala sorunlu

Hercailer için notunu aldım sonbahara inşallah yollayacağım, sabırsızlık edip başka tohum sipariş etmeyesin Ankara'nın uzun ilkbaharini sevecekler diye tahmin ediyorum.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön