Merhabalar;
2017 Ocak ayında bu başlığı açıp, sürekli yaşamak amacıyla Ege kıyılarında sakin bir yer baktığımı ifade etmiştim. Yardımcı olan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
Bu süre zarfında Çanakkale'den başlayarak, Bergama, Dikili, Foça, Seferihisar, Karaburun, Urla, Bodrum, Gökova, Datça ve Köyceğiz civarlarında bir çok yer baktım.
En sonunda Datça yarımadasına o kadar hayran kaldım ki, yarımadanın uç kısımlarında yer alan bir köyün yamaçlarından, imarlı ve taş evli 1200 m2 kadar bir yer almakta karar kıldım. Bu bölgeyi seçmemdeki başlıca sebepler; henüz fazlaca turistik hale gelmediği için çevrenin bozulmamış olması, arsa fiyatlarının görece ucuzluğu, yarımadanın üçte ikisinin tarihi ve doğal sit alanı olması, uçsuz bucaksız bakir koyları, el değmemiş ormanları ve yöredeki insanları sevmiş olmam. (Ayrıca, belirtmem gerekir ki, yakınlarda bodrum ve marmaris de dahil, kolayca ulaşılabilecek bir sürü turistik merkez varken gayet kötü yollarda 80 km daha tepip buraya gelen insanlar, diğer turistik yerlerde yaşayanlara nispetle ayrı bir tipolojiye sahip oluyorlar. Adeta doğal bir seçilimle ortaya çıkan farklı bir karakter arz ediyorlar datça yarımadasının batısına yerleşenler.)
Arsamın içinde 14 kadar badem ağacı, 7-8 zeytin ağacı, 2 tane limon, 3 tane asma ve 2 tane melengiç var şimdilik.
"taş ev" daha çok kısmen yıkık 2 odalı bir yer olduğundan, zamanla onu onarıp müştemilat olarak kullanıp başka bir taş ev yaparak sürekli yaşayacağım bir yer haline dönüştürmeyi düşünüyorum. İşin en zor kısmı bittiğine göre, şimdi artık yavaş mimari proje, elektrik, su, taş duvar vs işlerine odaklanabilirim. Umarım bir kaç sene içerinde bunlar da tamamlanır ve ben de tamamen yerleşmiş olurum.
Şimdilik amacım 2 katlı, büyük verandalı bir taş ev yapıp, arsanın içinde çiçek ve sebze tarhları oluşturmak, arsa içindeki sekileri ve etrafını çevreleyecek taş duvarı da böğürtlen ve meyve ağaçları ile donatmak. Özellikle meyve fidelerinin büyümeleri zaman alacağı için, bunların dikimi ve bakımı işlerine en kısa zamanda başlamayı düşünüyorum. Bölgede su kıt olduğu için, çatıda biriktireceğim sular için bir sarnıç/depo da yapmam gerekecek.
Herkese yardımları için tekrar teşekkürler, selam ve sevgiler.
|