Evet bende de var bu bitkiden, aynı resimlerdeki gibi. Adını bilmiyordum, demek Çingene Şalvarı deniyormuş, komik isim

Çok arsız bu bitki, atın bir dalı küçük bir pet şişe suyun içine, eksildikçe su koyun, tamamdır. llk 10 gün içinde suda kalan kısımdan beyaz çiller atmaya başlıyor. Bir ay içinde de toprağa dikilmeye hazır hale geliyor. Ama ekmesenizde tıpkı sarmaşık gibi suda yetiştireilirsiniz. Benimkiler çok arsız. Ne gübre istiyor ne başka bişi. Gelen bayılır, bir dal koparıp alır gider. Sardunya'dan sonra gördüğüm en arsız ve kolay yetişen bitki bu.
Ben direk güneş alan bir pencerenin önünde yetiştiriyorum. Bol güneş, bol su resmen çoşuyor. Susuzluğa çok dayanıklı değil. Eğer zaman zaman fazlalık dalları kesip budamazsanız biçimsiz şekilde büyüyor ve çirkin bir görünüm oluşturuyor. Şu anda benimkisi böyle...zaman ayıramıyorum eskisi gibi.
Yıllardır vardır bende, adını hiç bilen çıkmamıştı. Bir ara hostes çiçeği diyen olmuştu ama emin değildi söyleyen.
Bu arada hiç çiçek açmıyor olması enteresan. Tohumu yoksa ilk gelişimi nasıl oldu bu bitkinin acaba?
Resimler için teşekkürler bay tömürcek