View Single Post
Eski 26-05-2018, 22:30   #7
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Böyle durumlarla karşılaştığımda ben bitkiyi çıkarıyor köklerini iyice yıkayıp çıplak kök bıraktıktan sonra toprağı pişiriyorum. Bahçemde köy fırınım var, genişçe bir tepsi içine alıyorum böcekli toprağı atıyorum fırına. 20 dakika veya yarım saat sonra çıkartıyorum, soğuduktan sonra bu toprağın yarısını ayırıp içine taze temiz sağlıklı bir toprak ilave ediyorum biraz da 3x15 + az miktar da leonardit karıştırıp bitkiyi yediden dikiyorum.

Toprağın diğer yarısını da yine aynı şekilde hazırlayıp başka bir bitki için kullanıyorum.

Bütün bunları yaparken boşalttığım saksıyı mutlaka önce tel bir fırça ile fırçalayıp sonra çamaşır suyu ile dezenfekte edip iyice duruladıktan sonra kullanırım.

Pişirme işini evdeki fırın içinde de yapabilirsiniz.
Bunu ben hocamız Mine Hanımdan öğrenmiştim.
Mine Hanım bunu toprak israf etmemek adına söylemişti.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön