View Single Post
Eski 26-05-2018, 17:17   #1200
mstar200011
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-04-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan Mesajı Göster
Sn Senol

Formuller arasinda cok buyuk farklilik olusmayacak saniyorum. Ortam sicakligi, gun isigi suresi,rutubet, gubrenin verilis sekli en veremli sekilde ayarlanamaz ise ufak formul farkliliklari pek etkili olmayacaktir.

Kullanilan elektrikli duzenekler , motorlar,pompalar ve timer gibi, ile bunlari gerektirmeyen akilli vana tipi pasif sistemlerin kullanim kolayligi ve ilk yatirim maliyetleri degerlendirilip tartisilabilir gibi duruyor.

Kavun pazarinin iyi oldugu,kaliteli kavunun bizdekinden belki de 100 kati pahali oldugu pazarlarda pasif sistem kullaniyorlar. Kirsal alanda ve kucuk isletmelerde oldugu gibi binlerce metrekarelik profesyonel seralarda dahi pasif sistem var. Ozellikle Malezya bu tip ile uretim yapiyor.

Ilgilenenler youtube icerisinde " autopot melon " aramasi ile inceleyebilirler. Goruntulu olunca metrajlar,uretilen mal ve tercihedilen sistemler lisan bilmeyi gerektirmiyor. Autopot`un kendi sitesinde "projects "bolumunde kavun ileilgili projeler var zaten. ( autopot.com.au sitesinde projets e girip sweetmelon projesini secerseniz okuyabilirsiniz)

Formul isi aciga kavusunca konunun maddi tarafini konusmaya baslayabiliriz.

Henuz yesilsogan uretim rakamlari ve mali portresini alamadik,bakalim ne durumda. Bilgi gelsin oradan sonra oturup kavun bu is icin alternatif olabilirmi diye kafa yoralim.

Sanirim yesil sogan icin biraz besin bilgisi buldum, aksam okurum, faydali olabilecekse yuklerim.

Saglicakla kaliniz
Sen su autopoddan bir tane gönder bir deneyelim bip plastik kovaya 500 600 lira biraz gazla deyilmi üstad

mstar200011 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön