View Single Post
Eski 25-05-2018, 22:37   #435
Resulgur
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Yemek ne veriyorsunuz diye sormamın sebebi şu... bir dönem bende çok civciv yetiştirdim, sağlıklı büyümeleri için ben mısır ununun biraz iri öğütülmüşü ve ona ilave olarak varsa sarımsak saplarını ince ince kıyıp, varsa ısırgan otunu da ince ince kıyıp, sarımsak sapı yoksa 2-3 diş sarımsak (doğal antibiyotik) ezerek bütün bu malzemeleri biraz su ile ıslatarak karıştırıp akşam sabah veriyordum.

Bu yemek tarifini çok seviyorlar, ve hiç fire vermeden büyüyorlardı benden söylemesi, uygulayıp uygulanmaması sizden, hatta ilk başta (yani 2-3 defa) bu karışıma 1 yumurta sarısı da karıştırıyordum.
İyi günlerde büyüsünler.
Sn. akçabardak çok güzel bilgiler bunlar. Bunlara ek olarak; içme suyuna elma sirkesi - 5lt suya 1 çay bardağı - verilebilir. Ayrıca 5 lt lik su bidonu içerisine 2 adet soğan bir baş sarımsak ve 1 adet bölünmüş limon ekleyip 24 saat suda bekletip ilaç niye tine veriliyor. Ayrıca haşlanmış yumurta , solucan protein kaynağı olarak civcivlerde kullanıyor. Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön