Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rukiye Çetin
....
Onlar da daha önce böyle bir proje için değerlendirme yapmışlar.
Ancak bazı nedenlerle bu çalışmanın başarı şansının düşük olduğuna karar vermişler. Teknik terrimleri bilmiyorum yanlış kullanırsam mazur görün.
Çekirdeklerin atılması değil, çimlendirilip şaşırtma yaptıktan sonra bile tutma başarısı yüzde sekiz civarındaymış.
|
Sevgili Yürüyen Bulut, siz bazı çelişkileri veya boşlukları görmüş araştırıyorsunuz. Ben de size doğru bilgi ulaştırmaya çalışıyorum.
Bakınız yukarda alıntıladığım yazıda bir bilgi naklediliyor. (#99)
Ben işin uzmanı değilim. Ancak yaklaşık elli yıldır bitki ve ağaçla uğraşıyorum. İlk okuldayken başladım bu tür kampanyalara katılmaya.
Her yıl törenle ağaç bayramı kutlardık. Ne hikmetse bu bayramlar bir türlü olması gereken zamanda kutlanamaz, hep ağaç dikmek için geç olan bir zamanda yapılırdı. Pek tabii ağaç bayramı kutladığımıza göre ağaç dikmemiz de gerekirdi. Dikeceğimiz fidanları da kendimiz temin ederdik. Tutmayacağını bile bile götürüp bize gösterilen yere fidanlarımızı dikerdik. ilk katıldığım ağaç bayramından bu yana sanıyorum elli beş yıl geçti. O bayramlardan geriye bir tek tutmuş ağaç yok.
Buna rağmen ben ağaç dikmeye devam ediyorum. Sadece dikmiyorum yeri gelince bakım yapıyorum.
Alıntıladığınız yazıda bir de kazılacak çukura itiraz etmiştim. Verilen ebat benim şu anda üzerinde çalıştığım bilgisayar masasından büyük. Bunlar ya çukur kazmamışlar ya da ölçü bilmiyorlar. Üç palamut dikmek için önerilen ölçü çok abartılı.
Sizin de ilgilendiğiniz
kampanya ile ilgili başlıkta da sorulara yanıt verilmedi. Belki binlece insan sizin gibi çabalar gösterecek. Masraf edecek. Sonuç...
İnsanlara doğru bilgiler verilir. Biz şunları yapmak istiyoruz. Bundan da şu sonuçları bekliyoruz. Bu yapacağımız işleri şu uzmanlarla müzakere ettik olumlu görüş bildirdiler. Gibi şeyler söylenir. Bence sorumluluk en az bunları gerektirir.
Bakınız
Bursa Ekibi "Meyve Çekirdeği Toplama" Projesi başlığında benzer bir konu tartışılıyor. Özellikle (#107) numaralı yazıyı okumanızı önereceğim.
Başarılar diliyorum. Sevgilerimle.