Eğer senin bahsettiğin Kış Tatlısı (Chimonanthus praecox) ise o mükemmel kokuyor, genelde aralık ayının ortalarında açar minicik bir dalı bile bütün odayı parfüm kokusu gibi doldurur.
İkisi de farklı, birincisi Forumumuzda kızıl çanak (Calycanthus Occidentalis) diye anlatılmış, ikincisi hoş kokulu olan (Chimonanthus praecox)
Sitemizde her ikisi için de detaylı bilgi mevcut.
[/QUOTE]

Sevgili Güler ablacım; benim için bahçeye kadar gidip,çiçeği kokladığınız için size zahmet verdim. çok çok, çoook teşekkür ediyorum. bahsettiğim
kızıl çanakkadeh çiçeği olan,tohumunu aldığım zamanlar sitede çok araştırdım. aynen sizin dediğiniz gibi, çiçeğinden çok dalının, elde ovuşturunca güzel (tarçın gibi) koktuğu yazıyordu. zengarden tam tersini çiçeğinin kokusu için genelde yatak odası pencere önlerine dikildiği yazınca, benimde kokulu çiçeklere ve çalılara olan ilgimden dolayı siparişi vermiş oldum. ama çimlendikten, yaklaşık bir karış sonra önce yaprakları sonrada geriye kalan kısmı kurudu.bir daha denemedim. tabi arkadaşlar da kokusu için çok anlatıldığı gibi yazmamışlar. ben de sizin bahçede, bu kadar zengin çiçek yelpazesinin olduğu, bir bahçede görünce sizinde fikrinizi almak istedim. benim için o arkadaşların fikirleri kadar sizin fikriniz de önemliydi. kokusu için değilse bile, görselliği için edinilebilir bir güzelcik. ayrıca jineop arkadaşımızın adını rahmetle anmamıza sebeb olan bu güzel çiçeğe ve sana bir kez daha teşekkür ediyorum ablacım. sağlıcakla kal