Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 16-05-2018, 15:12   #1117
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Neyse en azından bir sene deneyip bıraktım ben. Gerçi yine de aynı kaderi paylaşıyoruz sizinle .

Sulama yöntemi olarak vahşi sulama kullanıyorsunuz sanırım değil mi? Sulama periyotlarınız nedir haftalık olarak?
Ekinezya viyole ilk ektiğim tohumdu yanılmıyorsam. Travmaya bakın; ilk denemede 100 tane tohum ekiyorsunuz tek tük bir şeyler çıkıyor topraktan ancak onlar da canlı cenaze. Tesadüfen biriyle görüştük, ekinezya yetiştiriyor dönem dönem. Nasıl olur dedi ya, ben toprağa serpiyorum kendi kendine çıkıyor, uğraşmıyorum bile. Acaba dedim çiçeği mi karıştırıyor bu kıtıpiyoz, resimlerini gösterdim, tamam dedi bu. Sonraki iki sene daha aynı muhabbet devam etti, bende tık yok eleman taşın üstüne atsa ekinezya çıkacak. Sonunda halime acıdı bir baktım kocaman bir saksı içinde şu an bahçemde oturan ekinezya.

Vahşi sulama yapıyorum, aslında elimde hortum ile (çiçekleri sulamak için) bir oraya bir buraya koş hoşuma gitmiyor ama damlama için yol gösteren mi arıyorum, parasından mı kaçıyorum (çok bir şey tutmuyor herhalde), insanlar ile uğraşmak mı istemiyorum bilemedim. Forumdaki bir ustanın vahşi sulamanın bitkiler için daha iyi olduğunu söylediğini hatırlıyorum ve teselli oluyorum

Sulama için havanın durumu önemli malumunuz. Genel olarak bir haftayı bulmuyordu sulama sıklığı, yanlış hatırlamıyorsam beş altı günde bir idi.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön